Hur man förbereder sig för en BQH / QHHT Session

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din session är det några saker som kan vara en hjälp att förbereda dig med.

1. Lämna förväntningar bakom dig

Något som är väldigt viktigt är att titta på vilka förväntningar och förutfattade meningar du har om hur sessionen ska gå till. En del människor, speciellt de som lyssnat på Dolores Cannon eller läst hennes böcker, kan ha en idé om att man ska vara mer eller mindre “medvetslös” medan man gör sessionen. Det stämmer inte, och det var inte så för hennes klienter heller. Om du har förlorat medvetandet så finns det ju ingen jag kan prata med. Det kommer inte att komma in något utanför dig själv och prata åt dig. Du kommer hela tiden vara vid medvetande och i full kontroll. Helt enkelt sagt, nej, du kommer inte att somna och vakna upp med alla dina problem lösta och nej, det krävs inte att du går så djupt ner i hypnos att du blir medvetslös. Extremt få människor som fick en session av Dolores kom in i ett somnambulistiskt tillstånd. Faktum är att väldigt få människor ens har förmågan att komma in i ett somnambulistiskt tillstånd och det är inte nödvändigt för att man ska ha en framgångsrik och även ibland helt livsförändrande session. Sessionen är till för att få dig djupt avslappnad så du kan få tillgång till din egen inre visdom.  Även när eller om vi kontaktar ditt högre jag eller dina guider för att ställa frågor, så kommer du att vara den som säger informationen högt. Du kan “låna ut din röst”, men informationen kommer fortfarande till dig i ditt inre, och sen säger du den. Ditt högre jag använder din föreställningsförmåga som ett språk för att tala till dig. Informationen kommer oftast på samma sätt som när du tänker på ett gammalt minne eller dagdrömmer. Det är oftast diffusa bilder eller intryck men på något sätt vet du ändå. Det viktigaste är att i stället för att ha en idé om hur sessionen “borde” vara och “försöka skapa” en speciell upplevelse. så håller du dig öppen och uppmärksam på vad du känner, “ser”, förnimmer, upplever i ditt inre.  Då brukar det alltid gå bra med sessionen.

2. Öva genom att lyssna på prova-på sessionerna nedan
Innan du kommer bör du ha lyssnat på  dessa videor. Den första är en kort prova-på session i BQH, Den här meditationen är en översättning till svenska av Candace Craw Goldman’s Seaside to Starship meditation. I den gör vi en inre resa för att hitta någonting som är bra för dig just nu.

I den här videon kan du prova på en tidigare liv-regression. Det här är samma regression som Dolores Cannon använde när hon höll föredrag, fast översatt till svenska. Sessionen kommer att gå till på ett liknande sätt.

Om du vill kan du också göra den här förberedande meditationen.

3. Fundera på vad din intention med sessionen är

Vad vill du utforska under din session? Några vanliga intentioner, eller inriktningar för en session är

 • Andligt ursprung och mål
 • Syfte och livsväg
 • Hälsa
 • Relationer och mönster

Eller kanske något annat? Eller så kanske du bara vill lämna över till ditt högre jag att leda dig till den upplevelse du behöver mest just nu. Under sessionen kommer vi tillsammans skapa en intention för din session, men det är bra om du börjar fundera på den innan.

Om du har svårt att bestämma dig kan du prova med att göra det fjärde steget först. Ibland kan det vara lättare att börja där för att bli klar över vilken inriktning man vill ha på sessionen. Man kan också kombinera.

4. Skapa en lista med frågor och funderingar (ca 5 till 12 frågor är vanligt)

Du kommer att vilja förbereda en lista med frågor och funderingar eller bekymmer. Du bör skriva ner dem på ett papper och ha med dem till sessionen. Det gör inget om de ändras och modifieras när det är dags för sessionen.

Skriv tydligt om du skriver för hand eller skriv rent det på en dator så att dina frågor lätt kan läsas under sessionen. Om du har många frågor så är det också bra om du skriver ner frågorna i ordning så att den du tycker är viktigast kommer först eftersom det kan hända att man inte hinner med alla frågorna. En del klienter har en fråga eller besvär medan andra har många. Det spelar egentligen inte någon roll hur många du kommer på så länge du skriver dem i ordning med den viktigaste först.

Vilken sorts frågor? Huvudregeln är att ställa personliga frågor eller hålla ämnen som är relaterade till ditt personliga liv. Här är några exempel.

 • Jag har astma sen födseln. Varför? Kan den bli helad?
 • Jag är i en ny kärleksrelation. Är den här personen rätt för mig?
 • Jag vantrivs verkligen på mitt jobb och skulle vilja sluta och hitta ett nytt. Vad kan jag göra?
 • Jag har en svår relation med min syster. Varför är det så och går det att lösa?
 • För många år sen hände det mig någonting märkligt. (det kan vara en dröm, vision, känsla eller upplevelse) Exakt vad hände och varför?
 • Jag har ett livslångt intresse för (nämn ett ämne) kan vi utforska det?
 • Är jag på min rätta andliga väg?
 • Kan jag möta min andliga guide eller skyddsängel?
 • Kan jag förbättra mina intuitiva eller mediala förmågor? Hur?
 • Hur kan jag skapa mer frid och balans eller överflöd i mitt liv?

Var inte orolig om du har en kort lista. Det finns alltid något att göra eller fråga. Vi kommer också be det högre jaget att göra en kroppsscanning och ge healing om det behövs

Andra saker som också kan vara bra för att förbereda dig är:

Du bestämmer själv hur mycket du vill göra för att förbereda dig, det viktigaste är att du har gjort de fyra stegen ovan.

Lär dig att stilla sinnet med meditation

Om du inte redan mediterar är det ett bra tillfälle att börja. Åtminstone ge dig själv lite stilla tyst tid dagligen och låt ditt sinne stillas. Du hittar meditationer som kan vara till hjälp i Meditationsrummet.

Gör avslappningsövningar

Dagarna före sessionen är det också bra att öva på att sluta ögonen och föra din uppmärksamhet till alla delar i din kropp där det finns spänningar – andas in i det området tills du känner spänningen minska eller lösas upp. Stanna kvar i det tillståndet så länge du kan, bara lokalisera varje spänning tills din kropp är avslappnad enkelt och utan ansträngning . Det här övningen kommer att hjälpa dig att slappna av under din session och hjälpa till att ge en bra trans.

Skapa en  hjälpande affirmation – t ex. “Jag är i kontakt med och kan enkelt kommunicera med mitt Högre Jag”

Du kan upprepa den här intentionen tyst eller högt genom din dag, och viktigast av allt, precis innan du somnar för natten. Sätt en lapp på din badrumsspegel för att påminna dig att fokusera på din intention när du borstar tänderna och förbereder dig för att gå och lägga dig.

Drick tillräckligt med vatten

Låter det konstigt? Vatten är medvetande. Du kan tänka på din kropp som ett batteri som om du tar väl hand om den kan upprätthålla en stark kontakt till de högre nivåerna. Drick tillräckligt. Föreställ dig att du dricker in dina intentioner och släpper ut allt som inte tjänar dig. Du kan börja med ditt nästa glas vatten.

Öva på att visualisera – föreställ dig saker i ditt sinne

En del har en föreställning att man ska “se” bilder precis som om man tittade på TV. Nästan ingen “ser” saker på det sättet. Informationen kommer oftast på samma sätt som när du tänker på ett gammalt minne eller dagdrömmer. Man kan “se”, känna, förnimma eller kanske bara “veta” på något sätt. Att göra en regression påminner en hel del om att delta i en lång, detaljerad och involverad dagdröm. Ditt Högre Jag använder din föreställningsförmåga som ett språk för att tala till dig. Därför är det bra att öva på att till exempel tänka på ett gammalt minne och försöka beskriva olika detaljer från det, eller föreställa dig olika scenarios som exempelvis att du står i hörnet på en starkt trafikerad gata i en stad. Vilka bilar kan du uppfatta, vilka färger, personbilar, bussar etc. Eller att du står på. en fiskebrygga och ser ut över vattnet. Är det en varm eller kall dag? Är vågorna lugna? Finns det några båtar/människor/djur där? Öva lekfullt och bara se vad som kommer till dig..

Ta ledigt dagen för sessionen om det är möjligt.

Generellt sett är det inte bra att boka in andra möten efter din regression, eller aktiviteter där du behöver kunna koncentrera dig. Du bör ta det lugnt.

Se till att avboka allt i din kalender efter sessionen, de flesta behöver tid för integration och vila

Att göra en regression påminner en hel del om att delta i en lång, detaljerad och involverad dagdröm. Man brukar verkligen känna det som att man precis har kommit tillbaka från en fantastisk resa, där du har besökt andra världar och livstider, och det är faktiskt det du kommer att ha gjort. Det är bäst att ha lite tid att processa din upplevelse och ge dig själv en möjlighet att fullständigt komma tillbaka till din vanliga medvetna dag-till-dag verklighet innan du försöker att utföra någon mentalt avancerad uppgift eller fysiskt ansträngande aktivitet.

Lätt motion som exempelvis en långpromenad kan vara bra före sessionen

Lätt träning innan din session, som en långpromenad, är ett bra sätt att förbereda dig för en framgångsrik session. Det här är ett bra tillfälle att upprepa din intention. Vi vill att din kropp är avslappnad, ditt sinne stilla, alert och engagerat.

Ät en lätt måltid eller mellanmål före sessionen

Ät inte för mycket och inte för lite. Du vill inte bli hungrig under sessionen men du vill inte heller vara för mätt.

Begränsa koffein (ta INTE BORT om du är van att dricka kaffe eller te, bara begränsa)

Drick inte alkohol eller drycker med koffein innan sessionen eller kvällen innan, om det är möjligt. Om du brukar dricka kaffe på morgonen, hoppa inte över ditt kaffe men håll det till ett minimum innan din session.

Ha bekväma kläder på dig

Du vill ha så mjuka och bekväma kläder på dig som möjligt när du gör sessionen.

Att tänka på om du ska göra en online session- Bekanta dig med Zoom och ALL din utrustning innan sessionen.

Både BQH  och  QHHT sessioner kan göras direkt i min lokal i Stockholm

Det går också att göra en BQH på distans på datorn. Om du vill göra det är det några saker som är viktigt att tänka på.

Du måste kunna ligga ner bekvämt i en säng eller soffa eller en sån fåtölj som man kan tippa. Du behöver kunna ställa upp datorn någonstans så att jag tydligt kan se ditt ansikte och båda ögonen och övre bröstkorgen. Det får heller inte vara för långt ifrån. Det är viktigt att datorn står stadigt så den inte kan ramla om du rör dig och att nätsladden är i, och att du har en lampa tänd om det blir mörkt under sessionen. Att ha handsfree eller hörlurar med mikrofon på är viktigt.

Online sessioner hålls via ZOOM, som är ett enkelt webbaserat system för video-möten. Du måste ha Zoom installerat på din enhet. Innan du bokar kan det också vara bra att testa bandbredden på din internetkoppling. Det kan du göra på https://www.speedtest.net/. Zoom behöver minst 600kbps.

Jag kommer att sända dig en personlig Zoom LÄNK till vårt sessionsmöte.

Var snäll och öva på att använda Zoom och prova all din utrustning och din internet koppling med en vän INNAN vår session! Du kommer inte vilja använda vår värdefulla tid till att fokusera på din utrustning.

 

Efter sessionen

Direkt efter sessionen är det bra om du äter en stadig måltid. Det hjälper till att grunda dig. Ge dig själv tid att integrera och komma tillbaka innan du försöker dig på att göra något som kräver din fulla uppmärksamhet. Se till att du har avbokat allt annat i kalendern efter sessionen eftersom de flesta behöver tid för integration och vila då.

Du kommer att få en inspelning av din session. Att lyssna på din session under dagarna, veckorna och även månaderna som kommer är en viktig del av upplevelsen regressionen. Även om ditt vardagliga sinne kommer ihåg hela sessionen direkt efter så kan det, precis som drömmar kan, börja att blekna från ditt minne, även om du hade en ”oförglömlig” upplevelse. Och dessutom kan healing eller suggestioner för att förbättra livet förstärkas genom att man lyssnar flera gånger på inspelningen. Målet är att få ditt vardagliga sinne med på noterna och anpassa sig till ditt Högre Jag och dess mål och acceptera alla förändringar eller healing som du har intentionen att ska hända.

Om healing

Ditt Högre Jag har förmågan att identifiera de fysiska och emotionella besvär de hittar och förklara vad deras orsak är, oavsett om det är från ditt nuvarande liv eller tidigare. Sen frågar vi det Högre Jaget om det är lämpligt att healing sker. Om det är lämpligt, så kommer healing att ges där och då. Väldigt ofta upplevs det som tillräckligt att bara förstå varför ett obehag uppstått för att det ska kännas lättare och det brukar man ofta få förklaring på under regressionen. Regressionen och kontakten med ditt Högre Jag sker i en form av guidad meditation och den kommer att ta ungefär 1,5 – 2 timmar.

Healing kan bara ske om du vill bli helad, är öppen för att ta emot det och det inte stör dina livsmål för den här livstiden. Ofta kan det också hända att du blir ombedd från ditt högre jag att göra förändringar i din livsföring för att det ska kunna bli bättre. Det är inte helt ovanligt att det högre jaget säger att personen har ett viss besvär för att hen inte lyssnar på den inre vägledning hen får och att det kommer bli bättre när personen börjar lyssna och följa den. Fantastiska healingar har skett med BQH och QHHT. Det finns inga begränsningar. Samtidigt finns det ingen garanti för vad som ska hända eller om något helas eller i vilket tempo det sker.

Eftersom man inte kan garantera ett speciellt resultat, som exempelvis att någon åkomma helas, så ska man inte göra det här istället för läkarvård om man behöver det. Se istället sessionen som friskvård och ett intressant utforskande av ditt inre och allt som eventuellt helas som en bonus.

Vad gör man om man inte kan ställa frågor?

Alla brukar få upp något tidigare liv som speglar något de behöver se eller lära sig nu. Och det finns alltid möjlighet till någon form av healing.

Nästan precis alla brukar kunna få en bra kontakt med det Högre Jaget och få svar på frågor. Men i några ytterst få fall har inte klienten varit redo för att få direkt kontakt med det Högre Jaget för att ställa frågor och få svar verbalt.

Ibland kommer svaren som ord som man uppfattar eller förnimmer i sitt inre. Vid andra tillfällen kan det hända att man har svårt att få en tydlig verbal kommunikation men svaren kommer symboliskt under regressionen.

Jag minns särskilt en person som hade frågan om hen var på rätt väg och hur hen skulle gå vidare med sitt syfte. Hen fick ingen tydlig verbal kommunikation med Högre Jaget, men hen fick istället tydligt se något som verkade vara ett tidigare liv där hen gick omkring bredvid en åker där skörden växte sig stor och rik och frisk. Jag frågade om hen kunde gå till den plats där hen bodde, eller om hen kunde göra något annat över huvud taget där, men hen ville bara gå omkring och se på det som växte. Vid frågan på varför hen inte kunde göra något annat var svaret glasklart. Allt var perfekt och det växte som det skulle. Men det var inte rätt tid att skörda ännu. Det behövde växa klart först. Det fanns ingenting annat att göra med det än att vänta just nu.