Reiki-healing steg 1 – distanskurs

gammalreikikanjiguldFör närvarande tar vi inte in några nya elever på denna kurs.

Usui Shiki Ryoho

Reiki är en universell healingenergi som man förmedlar via sina händer. Metoden grundades av japanen Mikao Usui i början av 1900-talet och har sedan spridit sig över jorden. Det är en mjuk men ändå kraftfull metod att återställa energibalansen i kroppen och sinnet och på så sätt uppnå större harmoni och hälsa. Reiki steg 1 är en enkel och säker metod och alla kan ha nytta av att ha gått den för sin egen friskvård, som en hjälp för sig själv och sina närmaste. Du lär dig att ge en komplett Reiki-behandling.

Reiki är lätt att lära sig och inga förkunskaper krävs. Reiki är bra både som en egen behandling eller i kombination med andra behandlingsmetoder och man väljer själv hur många steg man vill ta. Världshälsoorganisationen WHO har godkänt Reiki som behandlingsmetod och den utövas på många sjukhus utomlands som ett komplement till den vanliga vården. Reikibehandlingar är godkänt som friskvård i Sverige och är därför avdragsgillt för arbetsgivare som ger sina anställda friskvårdspengar.

Den här kursen är uppbyggd med olika lektioner där du lyssnar på föreläsningar i olika videor här på hemsidan. Du blir initierad i Reiki steg 1 på distans. (Om du är i Stockholms-trakten finns möjlighet att komma till min mottagning och få initieringen där om du hellre vill det). Sen får du uppgifter som att behandla dig själv fyra gånger och ge 12 behandlingar till andra personer samt att prova på några andra Reiki övningar. Dessa uppgifter dokumenterar du och skickar in innan du får ditt diplom.  Kursen tar ca 4 veckor.

 

Kostnad : 1 200 kr

Anmäl dig till kursen här:
För närvarande tar vi inte in några nya elever på denna kurs

Det är bra om du som vill gå Reikiutbildningen har provat på minst en Reiki behandling innan du påbörjar kursen. Du ska vara i psykisk balans  och ha förståelse för healingprocessen. Det kan vara bra att ha läst något om Reiki innan.

 

Kursinnehåll:
Initiering i Reiki steg 1
Inledning, vad är Reiki?
Reikins historia
Reiki tecknets betydelse
Energi, obalanser och healing
Auran och chakrana
Självbehandling
Enkel anatomi (mycket kortfattat)
Att ge en Reiki-behandling, etik och intuition
Handpositionerna
Behandling av djur
Handpositionerna inom Traditionell Japansk Reiki
Fler Japanska Reiki tekniker
Forskning och lagen
Diplomering

Du behöver vara inloggad för att kunna se kursmaterialet. När du har loggat in kommer det att synas här nedan.

 

Jag har varit Reiki Master/Lärare sen 1995. Reiki är en fantastisk metod. Den har sina rötter i Qigong och det finns fortfarande Qigongsystem som jobbar med Reiki, eller Ling Qi som det heter i Kina, men de verkar främst använda energin till att väcka sin egen inre kraft och inte så mycket för att ge healing till andra. Efter åratal av träning flera timmar varje dag kan de öppnas upp bland annat för den helande Reiki-energin som en liten del i ett större system. Usui har kommit på ett genialiskt sätt att förmedla själva healingförmågan till andra och hjälpa människor att öppnas upp för healingenergin direkt och samtidigt på ett säkert sätt. Det sker genom en sk initiering, där Reiki Mastern gör en slags ceremoni med olika symboler som fungerar som en mycket kraftfull healingbehandling. Den gör så att du får kontakt med Reiki-källan och helar dina kanaler så du kan förmedla universell healingenergi utan att ta av din personliga energi. Du kan använda dig av Reiki för resten av livet. Om du inte längre vill ha Reikin så är det bara att du slutar använda den. Det finns inget tvång inom Reiki, och energin går alltid dit där den mest behövs helt av sig själv .  Eftersom Reiki är en säker metod så kan du kombinera den med andra behandlingsmetoder och healingmetoder. Det kan hända att vissa av dina gåvor och förmågor utvecklas också i och med initieringen men det sker aldrig på bekostnad av några andra gåvor du har. Du stärks i din utveckling i den riktning du redan var på väg, och dit du skulle kommit ändå med tiden när du utvecklas. Man kan även göra initieringen på distans, precis som man kan skicka distanshealing.

 

Observera att om du har en allvarlig psykisk störning  ska du inte anmäla dig till kursen.